Hibaelhárítás

Általános

A gép instabil vagy váratlan zajokat ad ki használat közben.

Győződjön meg arról, hogy a fitneszgép szilárdan nyugszik minden lábon; lásd a Felhasználói kézikönyvet a szintező lábak helyéről. Győződjön meg arról, hogy minden rögzítő csavar és egyéb alkatrész megfelelően van felszerelve és nem lazult meg.

Konzol

A konzol néhány vagy összes billentyűje nem működik.

Mozgassa át a billentyűket:

– Húzza ki a készüléket a fali aljzatból.
– Mindkét oldalsó sínen állva körkörös mozdulatokkal masszírozza át erősen az összes gombot ujjaival vagy puha ruhával.
– Csatlakoztassa a készüléket a tápforráshoz, és ellenőrizze újra a konzol kulcsait.

Ha a billentyűzet továbbra sem működik, ellenőrizze a szalagkábel csatlakozását :

– Húzza ki a készüléket a fali aljzatból.
– Várjon 60 másodpercet, hogy az alsó vezérlőpanel lemerítse a felgyülemlett energiát.
– Távolítsa el a csavarokat, amelyek a konzol elektronikáját a konzol házához tartják.
– Óvatosan emelje fel a konzol előlapját és elektronikáját a konzol burkolatáról.
– Ellenőrizze, hogy a szalagkábel-csatlakozások megfelelően és biztonságosan vannak-e a helyükön. A szalagkábel egy vékony, átlátszó, fehér csíkokkal ellátott kábel, amely a felső panel aljához csatlakozik. A szalagkábelnek szorosan illeszkednie kell a helyére.

Ha a csatlakozó illeszkedik, de mégsem működnek gombok akkor lépjen kapcsolatba azzal a kereskedővel, akitől a készüléket vásárolta.

Nem lehet leolvasni a pulzusszámot.

Pulzusmérő használata:
A markolattal való jó érintkezés elengedhetetlen. Mielőtt pulzusát megmérné, hagyja abba a sétát, lépjen az oldalsó sínekre, és helyezze a kezét az érintkezőkre. Próbálja meg megfogni a kormány pulzusmérő érintkezőit felül, hüvelykujjával a mutatóujja mellett, ahelyett, hogy hüvelykujjával a kormány alatt fogná meg. Az érintkező pulzusmérő markolatok nem folyamatos leolvasásra szolgálnak. Inkább próbálja meg egyszerre 10-20 másodpercig tartani a markolatokat a pontos leolvasás érdekében. A statikus elektromosság károsíthatja a pulzusmérő markolat vevőjét és/vagy a markolatokat, és „HR” értéket okozhat, vagy egyáltalán nem lehet leolvasni.

A konzol nem kapcsol be / nincs semmi a kijelzőn.

Áramforrás:
-Ellenőrizze, hogy a készülék tápkábele megfelelően van-e csatlakoztatva a fali aljzathoz.
-Ellenőrizze, hogy a készülék főkapcsolója be van-e kapcsolva. Ha a kapcsoló piros jelzőfénye világít, tekintse meg az alábbi konzolmegjelenítési javaslatokat.
MEGOLDÁS: Ha a piros bekapcsolás jelző fény világít, tekintse meg alább a konzol megjelenítésére vonatkozó javaslatokat. Ha a kapcsolófény nem világít, lépjen kapcsolatba azzal a kereskedővel, akitől a készüléket vásárolta.

Sérült tápkábel
– Húzza ki a készüléket a fali aljzatból. Várjon 60 másodpercet, hogy az alsó tábla lemerítse a felgyülemlett energiát. Ellenőrizze a tápkábelt, hogy nincsenek-e becsípések vagy gyűrődések MEGOLDÁS: Ha a tápkábel becsípődött vagy meggyűrődött, lépjen kapcsolatba azzal a kereskedővel, akitől a készüléket vásárolta.

Megfelelő áramkör
– Ellenőrizze, hogy a készülék megfelelő áramkörön van-e (olvassa el a használati útmutatót). Ezt ellenőrizheti, ha a megszakító dobozban lekapcsolja az áramot és megnézi, hogy más elektronika is kikapcsol-e.
VEGYE FEL A KAPCSOLATOT EGY VILLANYSZERELŐVEL, HOGY ELLENŐRIZZE, HA SZÜKSÉGES.

Lekapcsolt megszakító
– Keresse meg a megszakító dobozt és ellenőrizze, hogy a megadott áramkör nem oldott-e ki.
– Ha a megszakító kioldott, állítsa alaphelyzetbe a megszakítót, és próbálja újra a gépet. Ha ismét megszakad, lépjen kapcsolatba azzal a kereskedővel, akitől a készüléket vásárolta.

A „SAFETY KEY OFF” üzenet látható a konzol kijelzőablakán.

Ellenőrizze, hogy a biztonsági kulcs megfelelően van-e behelyezve a konzolba.

A konzol kijelzőjén nincs semmi vagy hibás a kijelzés.

Gyenge elemek (nem programozható modellek, amelyek nem csatlakoznak a fali aljzathoz).
– Cserélje ki a konzol elemeit friss elemekre.

Konzol kapcsolat
– Ha szükséges, húzza ki az elliptikus trénert a fali aljzatból.
– Várjon 60 másodpercet.
– Távolítsa el a konzolt tartó négy csavart.
– Ellenőrizze, hogy a konzol csatlakozási pontjai megfelelően vannak-e csatlakoztatva, és nincsenek-e meglazulva.

Gumi szőnyeg
– Helyezzen egy gumi szőnyeget a termék alá, hogy csökkentse a szőnyegről szállított statikusságot. Ezek a fitneszszőnyegek általában speciális fitneszboltokban vagy sportszerboltokban találhatók.

Sztatikus feltöltődés megszüntetése
– Ne viseljen műszálas ruházatot. Viseljen pamut ruházatot, hogy csökkentse a test statikusságát. Használjon antisztatikus spray-t a ruházaton és/vagy a termék körül. Próbáljon ki egy másik cipőt. Úgy tűnik, hogy egyes cipők növelik a statikus sokkokat. Használjon párásítót a levegő páratartalmának növelésére.

Nem megfelelő földelés
Lehet, hogy a pulzusmérőnek nem megfelelő a földelése.
– Ellenőrizze a pulzusmérőt, és győződjön meg arról, hogy a földelő vezeték csatlakoztatva van.

Cserélje ki a futószalagot
Ha ezt a problémát futófelületen tapasztalja, előfordulhat, hogy hibás földelő szálak vannak a futószalagban. Tapogassa meg a futószalag alját, sima pamut érzéssel kell rendelkeznie. Ha az szalagnak nincs ilyen textúrája, vegye fel a kapcsolatot a kiskereskedővel, ahol a futópadot vásárolta.

Vezeték nélküli mellkaspánt: A pulzusszám leolvasása szabálytalan vagy nem működik megfelelően.

Elektromágneses interferencia léphet fel.
– Ellenőrizze a közvetlen területet az interferencia okaiért: fluoreszkáló világítás, elektromos kutya kerítések, nagy elektromos motorok stb.
Ha a vezeték nélküli pulzusmérő továbbra sem működik megfelelően, lépjen kapcsolatba azzal a kereskedővel, akitől a készüléket vásárolta.

Szobakerékpár

Nem találom a megfelelő nyereg/ülés pozíciót.

Helyes ülésbeállítás
A függőleges nyerget vagy a fekvő kerékpár ülését úgy kell beállítani, hogy a térdében enyhe hajlítás legyen a pedál alsó helyzetében (a lábad „labdájával” a pedál tengelye felett).

Nyeregmagasság beállítása
A nyeregmagasság beállításához álló kerékpáron csavarja le az üléscsapot az óramutató járásával ellentétes irányban körülbelül 2 fordulattal. Fogja meg a nyerget, és húzza el a gombot a géptől. Állítsa a nyeregcsövet a megfelelő helyzetbe. Engedje el a csapot, és forgassa el a gombot az óramutató járásával megegyező irányba úgy, hogy az ülésoszlop fixen álljon.

Belső zaj hallható pedálozáskor vagy nagyobb az ellenállás használat közben.

Fék dörzsölés
A mágneses fék dörzsöli a lendkereket. Lépjen kapcsolatba azzal a kereskedővel, akitől a szobakerékpárt vásárolta.

Felület
Előfordulhat, hogy a készülék nincs vízszintes felületen. Ellenőrizze, hogy a felület vízszintes-e, és szükség szerint állítsa be a szintezőket a gépen. A szintezők helyét lásd a felhasználói kézikönyvben.

Csavarok
Nem megfelelő összeszerelés vagy laza szerelőcsavarok. Ellenőrizze az összeszerelési lépéseket a felhasználói kézikönyv segítségével. Húzza meg az összeszereléshez használt összes csavart.
MEGOLDÁS: Ha ezek a lehetőségek nem oldják meg a zajjal kapcsolatos problémákat, vegye fel a kapcsolatot azzal a kereskedővel, akitől a szobakerékpárt vásárolta.

A nyeregcső laza vagy elmozdul, amikor rajta vagyok.

Ülés összeszerelés
Ellenőrizze az ülés összeszerelési lépéseit. Tekintse meg a használati útmutatóban található szerelési útmutatót annak ellenőrzéséhez, hogy az ülés megfelelően van-e összeszerelve.

Reteszelő mechanizmus
Ellenőrizze, hogy az ülés reteszelő mechanizmusa, amely közvetlenül az ülés alja alatt található, reteszelve van-e használat közben.

Ha a mechanizmus reteszelve van, és még mindig mozgás történik, húzza meg a két csavart az ülésreteszelő mechanizmus mindkét oldalán. Ha az ülés továbbra is csúszik, vegye fel a kapcsolatot azzal a kereskedővel, ahol a szobakerékpárt vásárolta.

Felület
Előfordulhat, hogy a készülék nincs sík felületen. Ellenőrizze, hogy a felület vízszintes-e, és szükség szerint állítsa be a szintezőket a gépen. A szintezők helyét lásd a felhasználói kézikönyvben.

Csavarok
Lazítsa meg az összeszerelési folyamat során rögzített összes csavart, zsírozza meg a meneteket lítium kerékpárzsírral, majd húzza meg újra.

Elliptikus trénerek

Az elliptikus trénerem zajosan működik.

Zajok ellenőrzése
-Ellenőrizze az elliptikus tréner pedálkarjainak kerekeit, hogy nem érintkeznek-e a vezetősínek zárósapkáival. Teljesen húzza ki a vezetősíneket a legszélső helyzetbe.
– Ellenőrizze a vezetősínek és a görgős kerekek kenésének hiányát. Teflon alapú spray-vel kenje meg az elliptikus kerekeit és sínjeit.
– Ellenőrizze, hogy helyesen vannak a pedálkarok és a vezetősínek.
– Ha a pedálkarok vagy a vezetősínek rosszul vannak beállítva, térjen vissza az összeszerelési lépésekhez a használati útmutatóban leírtak szerint. Ha ez nem oldja meg a problémát, lépjen kapcsolatba azzal a kereskedővel, akitől az elliptikus terméket vásárolta.
– Ellenőrizze, hogy az elliptikus tréner vízszintben van-e . Állítsa be a gépet a használati útmutatóban található utasítások szerint. Ellenőrizze még egyszer az összeszerelési lépéseket.

Futópad

A futópad futószalagja nem mozog.

Ellenőrizze a csatlakozásokat
Ellenőrizze, minden csatlakozót , különösen a konzol kábelét. Az ellenőrzéshez húzza ki, majd csatlakoztassa újra a konzolkábelt.
– Ellenőrizze, hogy a konzolkábel nincs-e becsípve vagy megsérülve.
– Kapcsolja ki a készüléket, húzza ki a tápkábelt és várjon 60 másodpercet. Távolítsa el a motor fedelét. – A folytatás előtt várjon, amíg az összes piros LED lámpa kialszik a motor vezérlőpaneljén.
– Ezután ellenőrizze, hogy az alsó táblához csatlakoztatott vezetékek egyike sem laza és megfelelően csatlakozik.

A futószalag laza, sodródik vagy csúszik.

Szíj beállítása
Ez a probléma megoldható a futószalag beállításával/központosításával és feszítésével.
Legyen óvatos az szalag központosításakor.
– Ne futtassa a futószalagot 1,6 km/óránál gyorsabban, és mindig tartsa távol az ujjait, a haját és a ruházatát tőle.
– Ha a futószalag túl messze van a jobb oldaltól: A mellékelt imbuszkulccsal és 1,6 km/óra sebességgel működő futópaddal forgassa el a BAL beállító csavart az óramutató járásával ellentétes irányba 1/4 fordulattal, és várja meg, amíg a szalag beállítja magát. Használja a motorfedél jelölését vagy az alkatrészvezetéket referenciaként az igazításhoz. Szükség esetén ismételje meg, amíg a szalag használat közben középen nem marad.
– Ha a futószalag túl messze van a bal oldaltól: A mellékelt imbuszkulccsal és 1,6 km/ó sebességgel működő futópaddal forgassa el a BAL beállító csavart az óramutató járásával megegyező irányba 1/4 fordulattal, és várja meg, amíg a szalag beállítja magát. Használja a motorfedél jelölését vagy az alkatrészvezetéket referenciaként az igazításhoz. Szükség esetén ismételje meg, amíg a szalag használat közben középen nem marad.
– Ha úgy találja, hogy az öv csúszik, mert túl laza, középre helyezi, majd szükség szerint feszítse meg. A beállítócsavarok könnyebb elérése érdekében távolítsa el a zárósapkákat. Tekintse meg a futópad használati útmutatóját a futópad futóövének beállítására vonatkozó utasításokért, vagy tekintse meg az utasításokat ide kattintva.

A magasság állító funkció nem működik megfelelően.

Ellenőrizze a csatlakozásokat
– Ellenőrizze, hogy minden csatlakozást, különösen a konzolkábelét. Az ellenőrzéshez húzza ki, majd csatlakoztassa újra a konzolkábelt.
– Húzza ki a futópadot a fali aljzatból. Várjon 60 másodpercet, hogy az alsó tábla lemerítse a felhalmozódott energiát. Távolítsa el a motor fedelét. Ellenőrizze, hogy nem világít-e fény az alsó áramköri lapon. Ellenőrizze, hogy az összes vezeték biztonságosan és helyesen van-e elhelyezve az alsó áramköri lapon, különösen az áramköri lap tetején lévő nagy kábelköteg, amelyből különböző színű vezetékek jönnek ki.

A futópad leáll , újraindul vagy a futási sebesség kiszámíthatatlan.

Áramforrás
– Ellenőrizze, hogy a futópad közvetlenül a falhoz van-e csatlakoztatva, nem pedig hosszabbítóhoz, túlfeszültségvédőhöz vagy elosztóhoz. Ha a futópad hosszabbítóhoz, túlfeszültségvédőhöz vagy elosztóhoz van csatlakoztatva, csatlakoztassa a gépet közvetlenül a fali aljzathoz.
– Ellenőrizze, hogy a futópad egy dedikált áramkörön van-e. VEGYE FEL A KAPCSOLATOT EGY VILLANYSZERELŐVEL, HOGY ELLENŐRIZZE, HA SZÜKSÉGES.
– Ellenőrizze, hogy az áramkör nem osztja-e meg az áramot készülékekkel, számítógépekkel, TV-kkel stb. A futópadot önmagában kell csatlakoztatni a megfelelő dedikált áramkörhöz (olvassa el a használati útmutatót). Az áramkörök megosztása a belső elektronikus alkatrészek idő előtti meghibásodását okozhatja.

Nincs ellenállás változás, illetve szabálytalan vagy folyamatos az ellenállás változás. Az ellenállás túl kemény vagy túl gyenge.

Feszítő kábel
A feszítőkábel nincs csatlakoztatva a fékhez, vagy meghibásodott. Lépjen kapcsolatba azzal a kereskedővel, akitől a készüléket vásárolta.

Tápegység
Ennek oka a meghibásodott vagy nem megfelelő áramellátás.
– Ellenőrizze a tápegységet, és győződjön meg arról, hogy az adapter feszültsége megfelelő. Az egységre vonatkozó feszültséginformációk a használati útmutató Összeszerelés szakaszában, a Mellékelt alkatrészek alatt találhatók.
Ha az ellenállás továbbra sem működik megfelelően, vegye fel a kapcsolatot azzal a kereskedővel, ahol a gépet vásárolta.